Back 2 the roots – Силата на корените

Израствайки в България, най-вероятно си чувал дълги речи от възрастни и близки за това, на колко лошо, неподредено и недостойно място живеем. В някои моменти, може би дори си се срамувал да споделяш откъде си. Нерядко стъблото на живота ни израства в търсене на едно по-добро и благоприятно място от тази толкова срамна наша земя, в която, изглежда, няма нищо, заради което да си струва да останеш.

Но дали наистина живеем на толкова лошо място?

Ако попитаме Николай Монов, който успешно развива собствен бизнес в град като Плевен, той би ни отговорил: “Всичко е възможно в Д’гето, стига да ти се бачка.” Това неизбежно ни кара да се зачудим: Дали роднините и познатите с онези дълги и язвителни речи не са ни излъгали – само защото някой друг не е успял да постигне мечтите си тук?

В новата колекция на The NoSense Brand “Back 2 the roots – Силата на корените” решихме да разчупим остарелия мироглед за България и да дадем глътка въздух на проспериращото ново време. Това е време на надежда, младост, хъс и упоритост, които ще се превърнат в нашите основи при изграждането на едно по-добро бъдеще.

Освен одежди, осребрени с ръчно тъкани шевици, и плат, обработван денонощно в ръцете на неуморни български шивачи, в новата колекция сме ти приготвили нещо още по-специално и лично. Нещо, което ще се яви като мост между древната българска мистика и пробуждащото се ново време.

Прекарали детството и тийнейджърските си години в по-малко развитата Северна България, ние от екипа на The NoSense Brand решихме да дадем глас на младите хора, които остават в страната ни и пречупват остарелите песимистични убеждения. От интервютата ни с тях, посветени на прекрасните инициативи на тези младежи в България, последва и раждането на пролетно-лятната ни колекция “Back 2 the roots”.

Преди да стигнем до интервютата обаче, нека тe запознаем с тазгодишните реликви, като започнем с елегантния ни женски титуляр – Северна Стихия. За цвят на елегантния и приковаващ окото към всяка твоя черта панталон избрахме прекрасното лилаво. Ако познаваш The NoSense Brand, знаеш, че при нас няма нищо случайно, когато става дума за цветове. Освен че лилавото е цветът на 2022 г., то е и носител на многобройните мистики, които една жена може да притежава. Ако го разгледаме като културен символ, през различните епохи лилавият цвят е представял бъдещето, въображението и мечтите. Това са именно нещата, които искаме да градим заедно с теб това лято. На психологическо ниво се вярва, че когато сме облечени в лилаво, изпитваме чувства на благородство, интуиция, страст, достойнство и чувствителност.

Дизайнът на панталона Северна Стихия има за цел както да носи удобство и лекота, така и да допринася самоувереност и сила на носещата го. Материята е висококачествен памук, който е достатъчно лек, за да се носи свободно и през лятото. Високата талия започва с елегантни 2х2 малки коланчета в крайчетата на таза, минава през красиво очертаните извивки и стига до глезена, без да досажда излишно. Левият джоб е украсен с нежна бродерия, която пробужда чувство за северняшка свобода. Логото се обажда неангажиращо на лявото бедро под джоба. Как бихме описали този панталон с две думи? Увереност и страст.

За мъжкия ни титуляр – Коренъ, се опитахме да съберем силата от новото и старото време в едно. Тъмнозеленият цвят е символ на спокойствието, растежа и баланса. Целта ни е носещите този нюанс зелено да изглеждат неангажиращо добре, както и да излъчват доминиращо самоуверена енергия. Дизайнът е вдъхновен от различни модели улични карго панталони и е доукрасен с различни елементи. Златното лого и позлатената северняшка бродерия създават чувство за принадлежност и връзка с миналото.

Мъжете обичат практичното – затова тук експериментирахме с карабинер, който може да бъде използван по всякакви начини – например за закачане на ключове.. За черешка на тортата пък сме добавили леко екстравагантен детайл, който може да се махне по всяко време, в случай че носещият панталона иска да разнообрази стила си. 

След като вече те запознахме с титулярите на колекцията, нека ти разкажем малко повече и за съпътстващия ги проект. След поредица безсънни нощи, доброволчески дейности и с щипка смелост, решихме, че е време да направим нещо свое, което ще придаде допълнителна стойност на нашия бранд и удовлетворение от работата по него. С идването на 2022 г. се роди дебютният ни видеографски проект – “Back 2 the roots”. Документиран от Кристина Боянова и режисиран и воден от екипа на The NoSense Brand, проектът представлява поредица от видеа, в които се връщаме към корените си и по-точно към родния ни град Плевен. Правим това с цел да те запознаем с позитивни и амбициозни млади хора, които остават в д’гето, за да реализират мечтите си. Обсъждаме теми, свързани с  потенциала, саможертвата и мечтите, които могат да се крият в привидно застаряващото градче.

No Comments

Post A Comment