Есента – сезон на уют, грижа и ново начало

С настъпването на есента неизменно идват студът, дъждовете, мракът. Дърветата оголват клоните си и спираме да чуваме песента на птиците, а с всеки следващ ден се стъмва все по-рано. Някои хора обичат това време от годината, други пък се затварят в себе си и милуват за топлите слънчеви лъчи. В интерес на истината тези сезони са просто един цикъл от амплитуди, в който не трябва да забравяме да се грижим за себе си – така, както бихме се грижили за някого, когото обичаме. 

Като млади хора, живеещи в постоянна динамика, често можем да пренебрегнем себе си и нещата, които обичаме да правим, за да достигнем идеализираната цел. Ежедневието често ни поглъща и влизаме в забързан цикъл, от който понякога ни е трудно да излезем. 

Затова от NoSense Brand искаме да ти напомним за грижата през студените дни с лимитирания ни модел худи на име “Care”. С това ново предложение обръщаме внимание на вътрешното си Аз, тъй като през последната година и половина водим много по-изолиран живот. Работим и учим от вкъщи, ограничаваме социалните си контакти, а противоепидемичните мерки, които се въвеждат през студените месеци, водят до още по-големи шансове да останем сами със себе си. Това породи у нас нуждата да поговорим за грижата за себе си и да насочим и твоите мисли към тази толкова важна тема.

Идеята ни се заформи още преди няколко месеца. Тогава с екипа обсъждахме възможността да направим нещо изцяло наше откъм дизайн на продукта. След като навлизаме в студената част от годината, решихме да създадем худита – или както обичаме да ги наричаме – топли одежди. През лятото работихме по концепцията за модел, който да е много по-устойчив от обичайното, а освен това да бъде и много топъл – отвън и отвътре. Така се появиха нашите худита – вдъхновени изцяло от есента и топлите цветове, но също така е приспособени към любимата ни улична култура

Одеждата е изцяло изработена в България с много внимание, мисъл и грижа. Състои се от мека и топла вата, с нежни бродерии и нестандартен, но практичен джоб. Самият модел има много интересни детайли – сред тях е голяма качулка, която обгражда главата и в лицевата си част образува буквата “О”. Елипсовидните форми често са свързани с общност и грижа в контраст с по-острите. Това беше и причината да оставим настрана така познатата “V” форма на деколтето.

С нашумяването на различни модели през последните една-две години, решихме нашият да е една идея по-къс от стандартните худита, както и да има различен завършек в долната част при ластика. А джобът е абсолютна мечта! Нали знаете как майките кенгуру носят бебета си в предния си джоб? Ето тази идея за грижа решихме да пресъздадем в худито “Care”   и вярваме, че постигнахме най-сладкия резултат! 

Не на последно място, споменаваме бродерията – до ластика в долната част на левия ръкав може да се види нежно изписан надпис “Care”. Защо избрахме да го поставим точно там? В древни времена се е вярвало, че съществува вена, която свързва безименния пръст на лявата ръка директно със сърцето. Модерната наука е опровергала това вярване, но за нас то е красиво напомняне да бъдем винаги свързани със сърцето си.

В допълнение към хубавите истории всеки цвят в нашето худи е подбран с топъл символизъм, който оставя у носещия го истинско усещане за грижа. 

Тъмнозеленото, което се разстила по гърба и ръцете, представлява увереността, баланса и спокойствието, които ни помагат при навлизане в нови преживявания и непознати води. Неслучайно сме избрали зеленото точно при тези части от тялото. Ръцете коват нашите действия, а гърбът е дом на крилете ни.

Жълтото е познатият белег на есента, който нямаше как да пропуснем. Той е най-често свързван с щастието. Смята се, че жълтият цвят ни освобождава от умствени блокажи и ни насърчава да търсим нови гледни точки, като преобразява старите скучни призми, през които досега сме гледали на света.

Бялото е мостът, който построихме между двата основни цвята. Той е платното, което носи пречистване, поддържа вътрешния идеал и не поставя граници на въображението и мечтите ни.

Комбинацията от всички тези елементи изгражда лимитираната ни одежда “Care”. Именно с нейното създаване решихме да завършим тази щура календарна година – с топлота и грижа за себе си, за да се подготвим възможно най-добре за студената, но уютна и изпълнена с изненади зима.

Снимки: Антония Аврамова
@coldd_ddesert

No Comments

Post A Comment