„Мисловната колекция“: Историята зад ребрандирането

През последните години в България се създадоха изключително много нови марки и брандове. Само по себе си това е положително явление – все повече хора изразяват своята личност чрез дрехите и привличат съмишленици, които се припознават в идеята и дизайна им. Освен това новите марки подпомагат българската икономика и донякъде намаляват пазаруването от имена, известни с производството на бърза и неустойчива мода., За последното също планираме да говорим по-нататък в блога на No Sense. Най-напред обаче искаме да обърнем внимание на темата за нашето ребрандиране.

За тези, които вече ни познават – сигурно се чудите защо ребрандирахме изцяло нашата марка и спряхме да правим продукти със старите ни дизайни. А за тези, с които за първи път се срещаме – добре дошли при нас! С удоволствие ще разкажем повече за нашия път към ребрандирането и откриването на това, което сме днес.

Отначало NoSense беше обикновен страничен проект на две момичета, които просто се кефят на тениски. Да си признаем – тогава нямахме ясна концепция и просто изпробвахме различни подходи в желанието си да направим нещо свое. Година след това обаче видяхме нуждата да създаваме нещо истинско и значимо, което да отговаря на нашите ценности – природата, културата, любовта към хората.

Но да започнем с въпроса: “Кои сме ние?”. Сегашният ни екип се състои от три момичета – две сестри и една приятелка (Ани, Лора и Лора). Всяка от нас сама по себе си е различна от другите две, но това, което ни обединява, е любовта към българското изкуство, градската и уличната култура. Желанието да опазим природата и удоволствието да срещаме нови и интересни хора по нашия път също ни свързаха в изграждането на NoSense.

Създаването на бранд в истинския смисъл на думата обаче далеч не е просто визия – това е емоция, комуникация, отношение към продуктите и към клиентите. Именно върху това работихме през последната година,, за да стигнем там, където сме днес. Може би още не сме толкова далеч, колкото ни се иска, но пътят се гради с постоянство и вяра – най-вече в себе си.

Решихме да оставим старите неща настрана -да си дадем време и да пуснем досегашните продукти на разпродажба, за да направим място за новото. Идеята ни беше да се абстрахираме от всичко, което бяхме правили до този момент, и да разработим визия, отговаряща на ценностите ни, както и на целевата група и стила, към който искаме да се придържаме. Открихме, че това  е от изключителна важност при създаването или ребрандирането на която и да било марка.

Защо е така? Движението в хип-хопа предразполага към носенето на широки и удобни дрехи, които да са практични за танци, сцена или бунтарстване ( разбира се, това също присъства, но не в лошия смисъл на думата). От изключителна важност е предлаганите за тази цел продукти да са ултимативни, т.е. да са пригодени за градска среда – разходка, парк, петък вечер в бара. Това означава, че в повечето случаи дрехите ще бъдат носени за по-дълго време, откъдето произлиза и  нуждата те да са максимално удобни и устойчиви.

Освен че са вдъхновени от уличната култура, нашите тениски са изработени от 100% органичен памук. Това ги прави по-устойчиви, тъй като имат изцяло естествен състав и не съдържат излишни химикали, които вредят на околната среда и затрудняват разграждането. Да не говорим колко по-приятно за кожата е усещането от допира до естествени материали като памук и лен! По този начин дрехата става удобна и устойчива за по-дълго носене в най-различни условия.

Осъзнаването и най-вече осмислянето на всичко изброено ни доведоха до изграждането на дрехите, които ви представяме днес. Уверяваме ви, че те са направени с “Мисъл” към хората, природата и културата – ценностите, които стоят в основата на новата ни “Мисловна колекция” и на всички продукти, които искаме да създаваме занапред.

No Comments

Post A Comment