Коледа – време за топлота, доброта и споделено време

Декември е в разгара си, а обратното броене до Коледа вече започна! Това е времето, което споделяме с близки в топла домашна обстановка с най-различни вкусотии и любимите на всички подаръци. Магазините през целия месец са пълни с хора в търсене на нещо подходящо, с което да зарадват близък човек. Обаче в ценността си Коледа е отвъд десетките подаръци, които купуваме, песните, които слушаме и филмите, които гледаме. Това е времето, в което даряваме с добро хората около себе си пренебрегваме егото си и подаваме ръка. 

Зимните празници са повод да се замислим – какви уроци предаваме на по-малките, какви традиции градим заедно с тях и с какво те ще запомнят вълшебството на Коледа. За жалост много малчугани се намират в трудно семейно положение и родителите им не могат да си позволят да ги зарадват с подарък за празника. А Коледа трябва да бъде щастлива за всички деца!

За да направим празника по-светъл за тях, от The Nosense Brand решихме да се включим в коледната кауза, организирана от фондация “Заедно напред, Розино”. Инициативата цели да зарадва с коледни подаръци децата от най-бедните семейства в селото, които живеят в лишения и трудности. С присъединяването си към каузата искаме да отправим апел към читателите си да влязат в ролята на Дядо Коледа и да направят празника щастлив за някое от децата в селото. Как можете да направите това, ще откриете в мисията “Бъди Дядо Коледа за дете от бедно семейство в село Розино” в  TimeHeroes – платформа за доброволчество и добротворчество.

Снимка: Unsplash

Защо го правим?
Не за пръв път някоя от нас се включва в кампания, отразена в TimeHeroes. За нас е важно да предаваме добрините на хората около нас и най-вече да помагаме на нуждаещите се! Защото смятаме, че доброволчеството е пътят към героизма. Също така правенето на добро променя мирогледа на всеки, поел по този път. Включи се и ти, за да бъдеш героя на децата от Розино!

Как да се включиш?
При всяка закупена покупка от нашия магазин отделяме 20% от приходите за каузата “Бъди Дядо Коледа за дете от бедно семейство в село Розино”. Със събраните средства ние ще изберем подаръци за децата, ще ги опаковаме заедно с картичка и ще ги изпратим до 20 декември. Отбелязваме, че кампанията ни ще бъде активна само до тази дата и закупените от вас продукти дотогава ще помогнат в подготовката на подаръците.

Освен това в магазина на NoSense те очаква и 10% намаление, което ще продължи през целия месец декември.

А за още коледно настроение сме ти подготвили и списък с други подаръци с кауза, които подкрепяме. Ето нашите предложения:

  • “Истински мед” е инициатива на “Осинови кошер”. Осиновявайки кошер, подаряваш живот на пчелите, подкрепяш пчеларя, който се грижи за тях, получаваш мед, който са произвели, и дори имаш възможност да се запознаеш с пчеларите на живо, посещавайки пчелина им.
  • Онлайн платформата „ДарПазар“ е място, на което можеш да намериш стоки, предмети и услуги, които социални предприемачи предлагат, за да постигнат своите мисии. Ако си купиш от тях, ще подкрепиш конкретна човешка съдба, идея, развитие. Всяка покупка е част от устойчиво решение за по-добра среда, в която да успяваме всички.
  • Инициативата “Резиденция Баба” на “Фабрика за идеи” свързва млади хора от градовете и възрастни в села из цяла България, като участниците прекарват един месец в домовете на възрастните хора. Чрез закупуването на топли вълнени чорапи и терлици, плетени от милите баби, ти подкрепяш техния труд и тяхната кауза.
  • TimeHeroes – освен че ни призовават да бъдем добри – ни предлагат и едно сладко изкушение с кауза! 100% от сумата за “Шоколад с мисия” на “Гайо” отива в подкрепа на дейността на платформата. Шоколадът може да намериш в @zoyabg, @hlebar.bakery и фирмения магазин на @gaillotchocolate.
No Comments

Post A Comment