Илин Папазян – за вечната любов към музиката

Илин Папазян, познат още като Ninio, е български артист, който е изключително деен и би пленил всеки с гласа си. След Гласът на България той продължава да твори и достига нови музикални сцени. В следващите редове той ни разказва за неговия път към истинската любов – музиката и ни обещава още интересни неща, които предстоим да чуем.

Разкажи ни за себе си и как музиката от хоби се превърна в нещо повече?

Китарата е част от живота ми откакто се помня. Уви, когато бях малък, си подрънквах на китарата на вуйчо, мислейки си, че е твърде трудно да се научиш да свириш. Едва 12-годишен, виждайки китарата в ръцете на мой връстник, реших, че няма причина аз да не мога. Не ми трябваше много, за да се влюбя в музиката. Още тогава бях сигурен, че искам някой ден да се занимавам единствено с това. Останалото е история, както се казва.

Ти също така правиш и авторска музика. Какво те вдъхновява, когато пишеш?

Покрай пандемията осъзнах, че винаги съм се вдъхновявал от интеракцията с хора и преживяното с тях. Липсваше ми социалният контакт.

„Хората са богати на истории. Ако имаш сърце да ги изслушаш, можеш много да научиш, а бидейки творец и да родиш идеята за нещо ново.“

Над какво работиш в момента?

Тъкмо приключвам работата по втория си сингъл. Нямам търпение да споделя този проект. Изключително лична песен, в която все повече хора се припознават по концертите ми. Засега няма да споделям коя точно е, но истински се надявам хората да я почувстват като своя.

Как би описал своя стил?

Хахаа, като миш-маш. Стилът ми е еклектичен – обичам да си смесвам елементи и похвати от различни стилове. Никога не съм се ограничавал докато пиша. Всяка идея ми идва с конкретно звучене в главата и обикновено успявам да го култивирам.

Какво е да си на сцената? Може ли да го сравниш с нещо?

Още с първите ми излизания на сцена адреналинът и вълнението от неизвестността какво ще се случи ме накараха да се влюбя в това пространство. Казвам пространство, защото смятам, че само артистът изпълва сцената със смисъл. Тя е просто мястото, където се наслаждавате на изкуството.

Музиката любов от пръв поглед ли е?

Вечна при това!

Има ли специално значение в музиката ти, което искаш да предадеш на слушателите?

„Изкуството е провокация. Всеки слуша музиката по различен начин. Дори да искам, не бих могъл да го внуша дотолкова, че да бъде разбрано точно както аз съм го мислил в дадения момент.“

Има ли парчета, които като чуеш си казваш „как не го написах аз“, ако да – кои са 3те, за които се сещаш?

Хахаха..Едно е! Казва се „Неравноделна любов“!

Какво мислиш за българската рап сцена и културата, която се възроди покрай нея през последните 5 години?

Мисля, че рап сцената е доста цветна в момента. Наблюдава се тенденция всеки 5-ти да си прави опити да реди, обикновено с идеята да вади пари – повечето пошли и нескопосани. И все пак това явление може би помага на кадърните да изплуват на повърхността със стойностната си лирика и качествена продукция.
Мисля, че за да правиш музика трябва да имаш какво да кажеш, а ако нямаш по-добре си замълчи.

Би ли направил колаборация с хип – хоп изпълнител? Ако да – с кого?

Жлъч, Григовор и Гена. NDOE ма френдо. WoshMC.

„По дрехите посрещат, по ума изпращат“ – ако тази поговорка е все още актуална, как смяташ, че ти биваш възприеман когато си облечен в NoSense?

Любопитно им е на хората каква е тази „мисъл“ стичаща се по гърба ми. Харесва ми! Обичам да нося дрехи, които да подчертават идентичността ми. NoSense противно на името си придава „смисъл“ на аутфита.

Последвай Илин
Instagram
YouTube
Spotify
No Comments

Post A Comment